maandag 4 februari 2013

Leuven


Onze dochter moest voor een tentamen naar Leuven. Het is een leuke stad en het leek ons gezellig om er gezamenlijk naar toe rijden. Zij kon dan haar tentamen 
gaan maken, en wij gezellig de stad in.

Zo gezegd, zo gedaan. Na dochterlief te hebben afgezet bij de ETF (Evangelische Theologische Faculteit) legden wij de laatste kilometertjes af naar de stad. We parkeerden de auto en liepen het centrum in. Dat was nog wel even zoeken, maar uiteindelijk hadden we de goede richting te pakken. 

Wat een leuke stad is Leuven. Het centrum is niet zo groot. Eenmaal op ‘het’ plein worden we omgeven door de historie. Het ene oude gebouw na het andere komt in je blikveld. Echt een aanrader om eens een daagje naar toe te gaan.Het weer was somber en de wind ijzig koud. Na verloop van tijd piepte de zon tussen de wolken door. De stralen vielen dan zomaar ineens op een gebouw, dat verder geheel in de schaduw gehuld was.

We kregen trek in koffie en stapten een gelegenheid binnen. Lekker gebak erbij. Ja, dat hadden ze. De Belgen zijn toch wel echte bourgondiërs, dat bewezen de bordjes die wij voorgeschoteld kregen. Warm appelgebak met slagroom en twéé bollen ijs. Echt verrukkelijk.Er was markt en de bossen met tulpen lagen gestapeld op tafels. Een keur aan kleuren staarde ons aan.

Kortom, een leuke dag en een dochter die nog twee weken moet wachten eer ze de uitslag van dit tentamen binnen krijgt. 

2 opmerkingen:

  1. Ik ben er nog nooit geweest maar als ik je foto's zie ... dan is het echt mooi daar! Ik hou wel van historie, die eerste twee foto's is machtig mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Ima, welkom, en ehhhh, Leuven moet je echt een keer doen hoor. Klein stadje en erg leuk.
    Grts Irene

    BeantwoordenVerwijderen