zondag 16 december 2012

uitglijder  Een doorsnee doorzonwoning wordt het toneel van een enorme uitglijder. 

  Niels en Vera zitten rustig te ontbijten. De keuken bestaat uit een vast gedeelte langs de muur en een keukeneiland dat zich tussen de keuken en de eettafel bevindt. Op dit eiland is de spoelbak met kraan. 

  Niels heeft zijn ontbijt klaargemaakt in de keuken en is vervolgens naar de tafel gelopen. Nu alles verorbert is wil hij zijn theekommetje in de spoelbak zetten. Terwijl hij het kopje met zijn hand boven de spoelbak manoeuvreert ontwaard hij een beest in de hoek hiervan. Het alarm gaat af in zijn hersenpan. Spin.....! Hij wil zich omdraaien om weg te rennen van dit vreselijke tafereel, maar de gladde vloer staat een dergelijke stunt niet toe. De sokken vinden geen vaste grond en voor hij het weet ligt hij languit tegen de bank aan gekwakt. Van schrik en desoriëntatie blijft hij liggen. 

  Zijn vrouw Vera die deze scène van een enkele seconde aanziet, en geen weet heeft van de spin, raakt in paniek. Haar net verworven echtgenoot ligt ineens languit door de kamer heen. Ze snelt op hem af. Er schiet van alles door haar hoofd .... het lijkt minstens op een flauwte of gut een hartaanval...

  Ze knielt bij hem neer, maar het enige wat hij uit kan brengen is....spin....! Het huilen staat Vera nader dan het lachen en tranen prikten inmiddels in haar ogen, maar nu blijkt dat het allemaal gaat om een spin wordt ze boos. Al deze heisa voor een spinnetje, maar wat voor één. Als je de verhalen van Niels moet geloven was het wel een supergrote spin. Zo groot heeft hij ze hier nog nooit gezien. 

  Het huishoudentje herpakt zich en de spin blijkt volgens Vera toch net iets te groot te zijn om te pakken. Helaas voor de achtpotige wordt de stofzuiger erbij gehaald. Nadat het beest is verzwolgen door het apparaat wordt er een prop keukenrol in de buis gestopt. Want deze rustverstoorder willen ze echt niet nog een keer tegenkomen.

3 opmerkingen:

 1. Dat is acheraf wel een glimlachje waard :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken ze goed, en ze opperden zelf al: "Is een goeie voor je blog...."
  Grts Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig! Niet voor het slachtoffer of de spin, maar het verhaal is leuk.

  BeantwoordenVerwijderen